Edinburgh, Scotia

Minunile Scoţiei: Edinburgh, oraşul Unesco

Capitală a Scoţiei, Edinburgh este unul dintre cele mai importante oraşe din Marea Britanie. Din punct de vedere economic, Edinburgh este al doilea centru financiar al Regatului Unit, după Londra. Din punct de vedere cultural şi turistic, includerea sa în patrimoniul mondial UNESCO (Oraşul Vechi împreună cu Oraşul Nou) i-a oferit o binemeritată recunoaştere în lumea întreagă.

În 2004, Edinburgh a devenit primul Oraş UNESCO al Literaturii, o recunoaştere de seamă a importanţei sale literare din trecut, coroborate cu viaţa sa literară activă din prezent. Festivalul Internaţional Edinburgh şi Fringe, cel mai mare festival internaţional anual de arte din lume, sunt alte două semne ale importanţei sale culturale. Nu este deci de mirare că frumoasa capitală a Scoţiei este vizitată anual de peste un milion de turişti.

Obiective turistice Edinburgh

Ryal Mile, o succesiune de străzi pitoreşti, având la un capăt Castelul Edinburgh, la celălalt Palatul Holyrood, alcătuind în fapt Oraşul Vechi.

Orasul vechi, Edinburgh

Castelul Edinburgh, o fortăreaţă care oferă o superbă panoramă asupra oraşului, fiind situată pe o stâncă înaltă. Are o deosebită valoare istorică, fiind implicat de-a lungul timpului în numeroase războaie şi având în trecut rol de reşedinţă regală.

Castelul Edinburgh

Palatul Holyrood, reşedinţa oficială a monarhiei britanice în Scoţia şi gazdă a numeroase întâlniri oficiale.

Palatul Holyrood, Edinburgh, United Kingdom.

Biserica St. Giles, datând din secolul al XIV-lea şi extinsă semnificativ în secolul al XIX-lea.

St. Giles, Edinburgh

Biserica Greyfriars, una dintre cele mai vechi clădiri din afara Oraşului Vechi. Ridicată la începutul secolului al XVII-lea, în locul unei vechi clădiri a ordinului Franciscan, numit “Grey Friars”.

Biserica Greyfriars, EdinburghBiserica Canongate, construită la final de secol XVII.

Biserica Canongate, Edinburgh

Oraşul Nou, construit în etape, între 1765 şi 1850. Majoritatea clădirilor sale reprezintă arhitectura neoclasică şi georgiană. Cea mai cunoscută stradă din Oraşul Nou este Princes Street, o pitorească stradă comercială, care oferă o încântătoare panoramă asupra Oraşului Vechi, întrucât pe partea sa sudică nu există aproape deloc clădiri.

Casa traditionala in Orasul Nou, Edinburgh

Universitatea din Edinburgh, fondată în 1583.

New College, Edinburgh

Galeria Naţională a Scoţiei, localizată într-o impresionantă clădire neoclasică, cuprinde o importantă colecţie de opere de arte scoţiene şi nu numai.

Galeria Nationala a Scotiei

Muzeul Naţional al Scoţiei, care cuprinde importante colecţii de ştiinţe naturale, arte decorative, ştiinţă şi tehnologie, istorie şi arheologie.

Iată câte obiective turistice deosebite are acest oraș din Scoția, pe care trebuie să îl descoperiți cu prima ocazie.

Comments