Festivaluri toamna, Oktoberfest

Festivaluri de toamnă: distracție, artificii, muzică și voie bună

Unul dintre cele mai bogate anotimpuri este toamna, iar aici nu ne referim doar la fructe, legume și toate celelalte roade ale sale, ci și la petreceri, festivaluri și motive de sărbătoare. Așadar, astăzi vă prezentăm o serie de festivaluri de toamnă numai bune pentru a celebra venirea noului anotimp, începerea unui nou sezon și tot ce înseamnă voie bună.

Fie că preferați festivalurile în care mâncarea si preparatele delicioase sunt la putere, fie că vreți, mai degrabă, să degustați vinuri, bere sau să vă bucurați de muzică și o atmosferă de sărbătoare, avem de toate pentru toți. Haideți să începem cu preferatele lui Puc.

Les Festes de la Mercé

Barcelona este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase orașe din Spania și din întreaga Europă. Pe lângă faptul că veți avea ocazia de a vizita acest fascinant oraș, cu toate frumusețile și atracțiile sale turistice, dacă mergeți în perioada 18-24 septembrie 2015, veți putea participa la faimosul festival Festes de la Mercé, dedicat Fecioarei Maria, considerată protectoarea orașului. Veți putea admira o mulțime de focuri de artificii, o paradă impresionantă a uriașilor (nu vă speriați, este vorba de niște marionete), castells – celebrele castele umane, tradiție spaniolă cunoscută peste tot în lume, iar pe lângă toate acestea, vor avea loc diverse expoziții în oraș, spectacole și concerte cu muzică pe gustul tuturor.  Mai multe detalii despre festivalul Les Festes de la Mercé puteți găsi și pe site-ul oficial al evenimentului din orașul spaniol.

Pentru a participa la Festes de la Mercé, vă invităm să vă căutați din timp bilete de avion spre Barcelona și cazare sau să vă rezervați direct un city break în perioada respectivă, pentru a include toate facilitățile.

Festes de la merce, Barcelona

Oktoberfest

Deși, conform numelui, acest festival ar trebui să aibă loc în luna octombrie, sărbătoarea începe încă din 19 septembrie și ține până pe 4 octombrie, în celebrul oraș Munchen din Germania. Festivalul datează încă din 1810, când a avut loc pentru prima oară pentru a sărbători căsătoria dintre Prințul Ludwig și Prințesa Theresa din Saxe Hildburghausen. La origini, avea loc și o cursă de cai, tradiție care s-a păstrat până în 1960, când festivalul a început să câștige foarte multă popularitate în toată lumea și tradițiile s-au schimbat. Astăzi, berea de toate felurile, muzica și mâncarea bavareză se află în centrul atenției tuturor participanților. Așadar, pentru toți iubitorii de bere din întreaga lume, Oktoberfest este sărbătoarea preferată, dar, dacă preferați vinul, ei bine, să știți că vă puteți delecta și cu acesta, într-unul dintre corturile oficiale de la festival, mai exact Weinzelt. Pentru toți ceilalți, nu ratați corturile Hofbrauhaus, Augustiner, Hippodrome și Schottenhamel. Informații suplimentare despre Oktoberfest puteți găsi pe site-ul oficial al evenimentului din orașul german.

Pentru  a participa la Oktoberfest, vă puteți rezerva un city break în Munchen în perioada respectivă, dar aveți grijă să o faceți din timp, deoarece vin milioane de turiști din întreaga lume, asta însemnând că va fi destul de greu să găsiți cazare în ultimul moment. De asemenea, vă puteți căuta bilete de avion spre Munchen și cazare la hotel separat.

Festivaluri toamna, Oktoberfest

Ibiza closing parties

Deși Ibiza înseamnă, prin definiție, petrecere, soare, mare, plajă, muzică și relaxare, iată că la sfârșitul verii au loc o serie de noi sărbători pentru încheierea sezonului estival, în cadrul cărora toți iubitorii de vară își pot lua rămas bun de la acest anotimp într-un mod cât se poate de distractiv. Cele mai mari petreceri din Ibiza se pare că sunt acestea de la sfârșitul verii și au loc în perioada 16 septembrie – 4 octombrie. Așadar, dacă vă place să vă distrați până în zori, dacă adorați muzica și plaja, Ibiza este locul perfect pentru o ultimă vacanță înainte de a începe anotimpul rece. Puteți afla mai multe despre aceste petreceri din Ibiza și de pe pagina de Facebook a destinației spaniole.

Nu uitați să vă căutați din timp bilete de avion spre Ibiza, pentru a vă bucura de o destinație turistică foarte apreciată și pentru a participa la unul dintre cele mai renumite festivaluri.

Ibiza closing parties

Târgul Internațional al Trufelor Albe

Acest târg, care are loc în Alba, Italia, este unul dintre cele mai importante festivaluri culinare ce au loc toamna în Italia. Pe lângă delicioasele trufe albe – un fel de ciuperci care cresc în pământ, specifice nordului Italiei și sudului Franței – vizitatorii se pot delecta și cu alte specialități culinare, cum ar fi brânză, cărnuri și mezeluri, paste, măsline sau vin. Târgul se ține în perioada 11 octombrie – 15 noiembrie, în Alba, un mic orășel din Italia. Cea mai simplă modalitate de a ajunge în Alba este să mergeți cu avionul până la Torino, iar de acolo să luați trenul până în Alba sau să închiriați o mașină, distanța fiind de o oră, cel mult.

Vă invităm să vă căutați din timp cele mai ieftine bilete de avion spre Torino, iar dacă aveți nevoie, să rezervați o cameră la un hotel sau să închiriați automobilul dorit, echipa Fly Go Voyager vă stă la dispoziție.

Festivaluri de toamna, Targul trufelor albe, Italia

London Design Festival

Londra este un oraș care merită vizitat oricând și oricum, dar dacă adăugăm în ecuație și unul dintre cele mai cunoscute festivaluri culturale, cu atât mai mult. London Design Festival este un eveniment pe care niciun pasionat de design nu ar trebui să îl rateze. Acesta va avea loc între 19 și 27 septembrie, timp în care orașul va fi împânzit de expoziții de artă, se vor desfășura diverse workshop-uri interesante, conferințe și ateliere, toate pentru a sărbători Londra, capitala design-ului, iar dacă vreți să aflați mai multe detalii despre festivalul britanic, puteți accesa și site-ul oficial al evenimentului.

Pentru a participa la festival, vă puteți rezerva din timp un city break in Londra sau vă puteți căuta separat bilete de avion spre Londra.

Festivaluri toamna, London design festival

Festivalul Stridiilor

Iubitorii de stridii și de tot ce înseamnă pește și fructe de mare se vor aduna în Galway, Irlanda, între 24 și 27 septembrie, pentru a sărbători unul dintre cele mai delicioase festivaluri din Europa. Fondat în 1954, Festivalul Internațional al Stridiilor și Fructelor de Mare din Galway reușește să atragă peste 20 000 de oameni din peste 25 de țări pentru a participa la acest eveniment culinar. Ultimul weekend din septembrie este, astfel, rezervat desfătării culinare și, bineînțeles, faimoasei beri Guiness pe care toate pub-urile din Irlanda o vor servi alături de stridii și restul preparatelor.

Cea mai simplă modalitate de a ajunge la festival este să faceți o rezervare pentru bilete de avion spre aeroportul Shannon și apoi să inchiriați o masina până în Galway, distanța fiind scurtă.

Festivalul stridiilor, Galway, Irlanda

Día de Los Muertos

Mexicanii privesc pierderea unui om drag ca pe un eveniment normal, moartea face parte din viață, așa că au decis chiar să facă o sărbătoare din acest lucru. Și de ce nu? Día de Los Muertos înseamnă onorarea celor care au plecat dintre noi, printr-un festival dedicat întru totul lor și respectului pe care îl merită din partea celor dragi. Deși se aseamănă foarte mult cu celebrul Halloween, datorită picturilor de pe față pe care participanții și le aplică, Día de Los Muertos nu este deloc despre fantome, strigoi, filme de groază și frică față de rău, ci dimpotrivă. Această sărbătoare este o importantă lecție care ne face pe toți să acceptăm viața la un alt nivel și să înțelegem tot ce face parte din ea, inclusiv pierderea celor dragi. Este un festival frumos, cu o profundă semnificație, pentru toți cei dispuși să înțeleagă și să trăiască mai mult.

Pentru a participa la festival, cel mai bine este să vă căutați din timp bilete de avion spre Oaxaca, Mexic, o frumoasă zonă turistică unde puteți afla mai multe despre interesanta cultură a mexicanilor și vă puteți bucura de tot ceea ce înseamnă natură.

Festivaluri toamna, Dia de los muertos

Nuit Blanche

Nuit Blanche sau Noaptea Albă este o sărbătoare a culturii și artelor, ce are loc în Paris, Franța. În cadrul acestei sărbători, peste 120 de instituții culturale și locuri publice rămân deschise peste noapte, vizitarea acestora fiind gratuită. Este o ocazie perfectă pentru locuitorii din Paris să își redescopere orașul, dar și pentru turiști să viziteze cât mai multe monumente fără a plăti taxele de intrare care s-ar aplica în mod normal. Deși Parisul devine foarte aglomerat pe 3 octombrie, atunci când Nuit Blanche este sărbătorită, farmecul orașului se dublează, iar pentru toți cei care rezistă până dimineața, primăriile fiecărui departament din Paris au obiceiul de a le servi micul dejun gratuit.

Nu uitați să vă căutați din timp bilete de avion spre Paris pentru a participa la această sărbătoare sau chiar să vă rezervați un city break în perioada respectivă.

Nuit blanche, Paris

Festivalul Luminilor, Diwali

Diwali sau Festivalul Luminilor este o sărbătoare religioasă din India, ce are loc anual în noiembrie. Anul acesta va avea loc între 11 si 15 noiembrie, în întreaga Indie, însă cele mai cunoscute orașe în care se sărbătorește Diwali sunt Mumbai, New Delhi, Varanasi și Jaipur. Deși este la origine o sărbătoare antică cu rădăcini religioase, Diwali poate fi împărtășită cu oricine crede în prosperitate, nou și spiritualitate. Ideea luminilor este aceea de a-ți găsi lumina interioară, așa că sărbătoarea este una profundă, dar și spectaculoasă, pentru ochii oricărui privitor. Artificii, lumânări, instalații, lampioane, flori, toate acestea definesc Diwali și îl transformă într-un festival uimitor.

Căutați-vă biletele de avion spre Mumbai sau alt oraș preferat din India și nu uitați de cazare! Bucurați-vă de unul dintre cele mai frumoase festivaluri spirituale din lume!

Festivaluri toamna, Diwali festival

Eurochocolate

Încheiem seria recomandărilor de festivaluri cu unul de-a dreptul delicios, Festivalul Ciocolatei – Eurochocolate, din Perugia, Italia. Acesta va avea loc între 16 si 25 octombrie și este unul dintre cele mai mari și cunoscute festivaluri dedicate ciocolatei. Se anunță o perioadă dulce, din toate punctele de vedere: pe lângă delicioasa ciocolată și chiar spectaculoasele sculpturi din ciocolată, vă veți putea bucura de concerte, teatru și o mulțime de expoziții interesante.

Tot ce vă rămâne de făcut este să vă luați bilete de avion spre Perugia și să vă pregătiți pentru o sărbătoare cu adevărat frumoasă.

Eurochocolate, Perugia

Dacă ați decis care este festivalul la care ați vrea să participați, spuneți-ne și nouă, deoarece noi și Puc avem mari dileme: am merge la toate. :) Voi ce alte recomandări de festivaluri interesate din această toamnă mai aveți?

Comments

O părere despre “Festivaluri de toamnă: distracție, artificii, muzică și voie bună

Nu se adaugă comentarii.