Dubai (8)

Dubai, perla Emiratelor

Una dintre destinaţiile de top din Orientul Mijlociu este Dubai, cel mai mare oraş din Emiratele Arabe Unite, şi al doilea cel mai mare emirat ca suprafaţă, după capitala Abu Dhabi. Situat pe coasta de sud-est a Golfului Persic, Dubai este unul dintre cele şapte emirate ce formează Emiratele Arabe Unite.

Oraşul Dubai este situat pe coasta de nord a emiratului. A fost desemnat recent ca gazdă a Expoziţiei Universale 2020. Transformat dintr-un mic sat pescăresc la începutul anilor ’60, astăzi Dubaiul este un oraş global şi un hub de transport şi business pentru regiunea Golfului Persic. Bazată iniţial pe extracţia petrolului, economia oraşului s-a dezvoltat accelerat în ultimele decenii. Astăzi, mai puţin de 5% din veniturile emiratului provin din ţiţei.

În ultimii ani, Dubaiul a atras atenţia întregii lumi datorită proiectelor sale inovative în domeniul construcţiilor şi ca urmare a evenimentelor sportive. Oraşul a devenit renumit pentru clădirile sale impunătoare şi mai ales datorită zgârie-norilor săi impresionanţi. În Dubai se află Burj Khalifa, în prezent cea mai înaltă clădire din lume.

Dubai (1) Dubai (7)

Dubai este și un oraş foarte scump. În anul 2012, s-a clasat pe poziţia 22 în rândul celor mai scumpe oraşe din lume şi pe primul loc în Orientul Mijlociu. În anul 2014, preţul camerelor la hotelurile locale era al doilea cel mai mare din lume, după Geneva. Dubai a fost clasat ca unul dintre oraşele cu standardul vieţii cel mai ridicat din lume de către compania americană Mercer. În plus, este una dintre principalele destinaţii turistice de shopping.

Dubai (4) Dubai (5)

Oraşul şi întreaga regiune sunt deservite de către Aeroportul Internaţional Dubai, hubul companiei Emirates Airlines. Acest aeroport s-a clasat pe locul 15 în lume în clasamentul celor mai aglomerate aeroporturi în funcţie de trafic, cu 40,9 milioane de pasageri în anul 2009. Exista mai multe companii aeriene care opereaza zboruri spre Dubai, precum Tarom, Lufthansa, sau Wizz Air și puteți consulta ușor informații despre oferta acestora, pentru ruta București Dubai, prin motorul de căutare Fly Go, care permite compararea și rezervarea de bilete de avion ieftine spre Dubai.

Comments