1 Thuin

Comori belgiene: turnurile-clopotniţă

Pentru pasionaţii de istorie și arhitectură, dar și pentru cei cărora le place pur și simplu să descopere locuri noi călătorind, clădirile momument, de tip turnuri clopotniţă din Belgia (beffrois în franceză), pot constitui o atracţie, pentru o vacanţă de excepţie. Dintre aceste turnuri clopotniţă, exemple de arhitectură urbană din Evul Mediu și simboluri ale independenţei câștigate de orașe și comune faţă de regimul feudal, o parte au fost incluse în patrimoniul mondial Unesco, împreună cu un grup semnificativ de construcţii asemănătoare din Franţa.

Rezervaţi-vă din timp bilete de avion către Belgia, si veti găsi oferte de zbor foarte variate, pentru a vizita toate aceste constructii, de tip monument de arta. Alegeti curse aeriene spre Bruxelles sau spre Charleroi, pentru că distanţa dintre ele nu este foarte mare, iar trenurile belgiene sunt rapide, dese și relativ ieftine. Vă puteţi deci planifica si restul călătoriei, urmărind ofertele căilor ferate belgiene.

De la Bruxelles, unde puteţi rătăci ore ȋntregi pe străduţe pline de farmec, admirând arhitectura deosebită a clădirilor și un număr impresionant de biserici, statui și parcuri, ajungeţi în aproximativ două ore la Bruges (Brugge), capitala Flandrei de Vest și unul dintre cele mai pitorești orășele belgiene. Aici vă recomandăm o plimbare prin Piaţa Mare, unde se găsește unul dintre turnurile-clopotniţă incluse în patrimoniul Unesco, construit în secolul al XII-lea, și puteţi vizita Palatul Ducilor de Bourgogne, Primăria și o mulţime de alte muzee și palate. Aveți de asemenea posibilitatea de a participa la o plimbare cu barca pe canalele inedite, ceea ce vă va oferi o privire de ansamblu asupra arhitecturii gotice și culorii acestui oraș.

Turnuri clopotnita, Bruges, Belgia

Leuven este un alt punct de interes turistic major, din Belgia. Situat foarte aproape de Bruxelles, acest oraș universitar atestat documentar încă din secolul al IX-lea oferă ochilor călătorilor o varietate de clădiri și turnuri de excepţie. Nu rataţi turnul clopotniţă al bisericii Sf. Petru, biblioteca Universităţii sau marele Béguinage.

Arhitectura gotica, Leuven, Belgia

Continuaţi-vă călătoria pe meleagurile belgiene cu scurte incursiuni la Namur, unde găsiţi turnul Saint-Jacques, construit în secolul al XIV-lea, precum și o citadelă medievală impresionantă, Binche, Mons sau Thuin, orășele pitorești, în care alte cateva turnuri clopotniţă au fost puse în valoare, fiind perfect restaurate.

Arhitectura gotica, Belgia, Thuin Arhitectura gotica, Belgia, Namur Arhitectura gotica, Belgia, Mons

Si, dacă tot începeți o călătorie în Belgia, profitaţi din plin și de berea locală, autentică, pentru că aici puteţi găsi o varietate de sortimente inedite, unele dintre ele produse chiar la mănăstiri, după retete proprii.

 Turnuri clopotnita, Binche, Belgia

Comments

3 păreri despre “Comori belgiene: turnurile-clopotniţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *