bali plaja

Călătorie în paradis: Bali, Indonezia

Vara este la doar o lună distanță, așadar, dacă nu v-ați hotărât unde să mergeți anul acesta în vacanță, Fly Go vă propune unul dintre cele mai frumoase și fascinante locuri pentru relaxare: Bali. Cu siguranță ați auzit de această insulă minunată din Indonezia până acum, nu-i așa? Haideți să vedem, în continuare, care sunt cele mai importante locuri pe care le puteți vizita în Bali, pe ce plaje vă puteți bronza în voie și unde să vă faceți cumpărăturile pentru acasă.

În primul rând, trebuie să vă spunem de la început că Bali este un mic paradis în care puteți descoperi locuri și plaje ireal de frumoase, temple fascinante, tradiții și sărbători interesante, dansuri, veselie, maimuțe puse pe șotii (la propriu) și oameni deosebiți, dispuși să vă învețe lucruri noi și să vă ajute să aveți o vacanță de neuitat.  Așadar, căutați-vă de pe acum bilete de avion spre Bali, Indonezia, și pregătiți-vă să descoperiți un colț de rai cum nu ați mai întâlnit nicăieri!

Obiective și atracții turistice în Bali:

 • Templul Taman Ayun, un templu construit în 1634, unul dintre cele mai frumoase din Bali
 • Pura Tanah Lot, unul dintre cele mai cunoscute și fotografiate temple din Bali, datorită localizării sale și frumuseții aparte
 • Templul Uluwatu, situat pe vîrful unei stânci, în fața unei păduri de unde ies tot timpul maimuțele jucăușe, spre încântarea turiștilor; aveți grijă, însă, acestea vă pot fura din lucruri dacă le lăsați nesupravegheate
 • Pura Goa Lawah, o peșteră plină de lilieci, considerată un loc sfânt
 • Templul Pura Besakih, Templul Mamă, un templu deosebit de important din Bali, unde, cel mai probabil, veți putea participa și la o ceremonie religioasă
 • Pura Ulun Danu Bratan, un complex cu patru temple foarte interesante: Lingga Petak, Penataran Pucak Mangu, Terate Bang și Dalem Purwa

Bali, Pura Ulun Danu

Templul Ulun Danu
 • Grădina Botanică din Bali, unde veți putea admira câteva specii frumoase și interesante de plante nemaiîntâlnite
 • Vulcanul Batur, deși este un vulcan activ, vă puteți urca pe el și de aici veți putea admira un apus de soare superb
 • Bali Safari și Marina Park, un parc deosebit, unde puteți interacționa liber cu animalele de aici
 • Jimbaran Bay, pentru plajele minunate
 • Sindhu Beach Market, o piață de unde puteți cumpăra câteva suvenire deosebite, ale căror prețuri trebuie negociate
 • Tirta Gangga, un loc plin de grădini superbe, cu flori și verdeață la tot pasul
 • Plaja Laguna Albastră, o experiență de vis, într-un loc rupt din basme
 • Satul Tenganan Aga, dacă vă doriți să vedeți un sat autentic, cu tradițiile și obiceiurile străvechi, păstrate de localnici
 • Orezăriile, acestea sunt adevărate oaze de liniște, unde vă puteți bucura de o plimbare relaxantă și puteți admira cele mai frumoase peisaje.

Trebuie să vă spunem că fără sarong, nu puteți intra în niciun templu din Bali, iar această „fustă” trebuie purtată atât de femei, cât și de bărbați. Pe lângă toate aceste locuri de neratat din Bali, mai sunt câteva activități pe care vă recomandăm să le încercați, pentru a vă bucura cu adevărat de tot ceea ce această destinație superbă are de oferit:

 1. În primul rând, trebuie să admirați apusul la Tanah Lot. Va fi unul dintre cele mai romantice locuri vizitate, așadar, dacă sunteți cu persoana iubită, locul este perfect.
 1. Mergeți la un spectacol de dansuri balineze: femeile dansează legongul, iar bărbații kecak, două tipuri de dans care vă vor fascina de la primii pași.
 1. Relaxați-vă la un spa. Senzația de masaj bine făcut, împreună cu peisajele superbe pe care le puteți admira și briza mării vă vor garanta o experiență de vis.
 1. Încercați tururile organizate special pentru turiști și descoperiți cele mai fascinante lucruri despre Bali.
 1. Participați la un curs de gătit și descoperiți secretele bucătăriei indoneziene.
 1. Mergeți la shopping și alegeți cele mai interesante și inedite suvenire din Bali, pentru toți cei dragi de acasă. Câteva locuri recomandate pentru cumpărături sunt Pasar Banung, Kumbasari Complex, Ubud sau Piața Matahari Kuta.
 1. Dacă sunteți iubitori de senzații tari, încercați surfingul.
 1. Faceți o baie în Oceanul Indian, relaxați-vă pe plajă, încercați cocktail-urile locale și mâncați cele mai delicioase preparate la restaurantele tradiționale din Bali. Cu siguranță vă va cuceri bucătăria locală.

Mai aveți nevoie și de alte motive pentru a vizita Bali? Poate că prețurile mult mai mici decât în Europa, pentru un oraș ca Frankurt, spre exemplu,  vă vor convinge în final. Iată, așadar, de ce această insulă este atât de căutată și ar trebui să o treceți pe lista de vacanță, cât mai repede. Rețineți și faptul că anual, în acest loc, se desfășoară Festivalul BaliSpirit, un eveniment care celebrează yoga, dansul și muzica. Acum, nu ne rămâne decât să vă urăm vacanță plăcută și să vă întoarceți cu cele mai frumoase amintiri!

Bali, Templul Pura Besakih

Templul Pura Besakih

Bali, orezarie

Orezărie în Bali

Bali, Pura Ulun Danu

Templul Pura Ulun Danu

V-ați făcut bagajele pentru vacanță?

Comments

2 păreri despre “Călătorie în paradis: Bali, Indonezia

Nu se adaugă comentarii.