Bruges, canalul Spiegelrei, Belgia

Belgia, mereu surprinzătoare

Belgia este una dintre cele mai pitoreşti state vest-europene, o ţară superbă, ce merită vizitată oricând. Celebră mai degrabă pentru metropola Bruxelles, considerată atât capitala ţării, cât şi a Europei, Belgia mai are o mulţime de alte locuri de-a dreptul uimitoare. Astăzi vă prezentăm trei oraşe reprezentative pentru cultura şi arhitectura acestei ţări.

Anvers, Belgia

Cunoscut şi cu denumirea flamandă de Antwerpen, Anvers este un important oraş-port al Belgiei. Portul Anvers este unul dintre cele mai mari porturi din regiune, fiind pe locul al treilea în Europa şi primele douăzeci ale lumii. Anvers a fost dintotdeauna un important oraş al Ţărilor de Jos, atât din punct de vedere economic, cât şi cultural. În secolul al XVI-lea, Anvers era celebru pentru bogăţia locuitorilor săi („Antwerpia nummis”), iar casele impunătoare ale comercianţilor bogaţi din oraş se păstrează şi astăzi, fiind adevărate bijuterii arhitecturale.

Catedrala din Anvers, Belgia

Steen, Anvers, Belgia

Gent, Belgia

Gent este un minunat oraş din regiunea flamandă a Belgiei. Este considerat unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa, la concurenţă cu Bruges, un alt oraş minunat al Flandrei. Cea mai mare parte a arhitecturii sale medievale a rămas intactă, fiind foarte bine întreţinută. Gent este gazda unor importante evenimente culturale, precum Gentse Feesten sau Festival van Vlaanderen. Dintre cele mai importante obiective turistice ale oraşului, amintim: Belfort (Turnul cu ceas), Gravensteen (una dintre cele mai cunoscute cetăţi romane din Belgia), Biserica Sf. Nicolae (în stil gotic), Catedrala Sf. Bavo sau Primăria, ce a fost construită între secolele XV-XVII.

Gent, cartierul Graslei, Belgia

Biserica Sf. Nicolae, Gent, Belgia

Bruges, Belgia

Capitala şi cel mai mare oraş al Frandrei de Vest, Bruges este unul din cele mai pitoreşti oraşe belgiene. Având aproape întreaga arhitectură medievală intactă, oraşul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Cel mai important obiectiv turistic al oraşului este Turnul Belfort, în care se află un carilon municipal, format din 48 de clopote. În oraş încă mai lucrează un carilonneur cu normă întreagă, care susţine regulat concerte gratuite.

Cladiri medievale in Bruges

canale in Bruges, Belgia

Comments