arcul de triumf in barcelona

Barcelona, un adevărat muzeu în aer liber

Barcelona este un oraș care se simte. Oricât de mult am încerca să îți povestim despre farmecul acestuia, tot nu am reuși să îl cuprindem cu adevărat în cuvinte. Pentru că este imposibil. Așadar, tot ce ne rămâne de făcut este să îți oferim câteva informații utile despre oraș, să îți arătăm care sunt cele mai importante obiective turistice ale Barcelonei și să te încântăm cu fotografii.

Capitala Cataloniei este un oraș în care poți avea parte atât de agitație, foarte multă agitație, de fapt, mai ales în preajma zonelor și obiectivelor turistice, dar și de liniște, dacă știi pe unde să te plimbi. Noi îți recomandăm să încerci să mergi cât mai mult cu mijloacele de transport în comun, pentru a economisi bani, dar și pentru a te deplasa ușor dintr-un loc în altul, descoperind cum este viața de zi cu zi a localnicilor.

transport public, strazi in barcelona

De asemenea, în ceea ce privește mâncarea, având în vedere că vei fi în Spania, orice vei gusta va fi un adevărat răsfăț culinar, însă important este unde faci acest lucru. În zonele frecventate de turiști, adică în preajma obiectivelor turistice foarte importante, dar și pe bulevardele principale, restaurantele și localurile vor avea prețuri destul de mari. Dacă te plimbi un pic mai mult și intri în acele localuri micuțe sau îți cumperi ceva de pe stradă, vei vedea ce diferență mare este de preț, iar mâncarea poate chiar mai multă și mai delicioasă. Nu sări peste paella, tapas, orice preparat cu pește sau fructe de mare și sangria.

tapas in barcelona

Un alt lucru pe care ți-l recomandăm este să mergi pe jos, mult și bine. Oriunde te vei uita, vei găsi ceva care să îți fure privirea, căci Barcelona, la fel ca alte multe orașe din Europa, este un adevărat muzeu în aer liber, însă unul de artă modernă și arhitectură suprarealistă. Dacă nu ai aparatul de fotografiat cu tine, vei regreta nespus, pentru că în Barcelona sunt atâtea de fotografiat, de la monumente, până la clădiri, străduțe, piețe, artiști pe stradă și peisaje rupte din povești.

Obiective turistice în Barcelona

E greu să facem o selecție a obiectivelor turistice din acest oraș, pentru că merită să vezi absolut totul. Cele mai cunoscute, însă, sunt:

Sagrada Familia nu mai are nevoie de nicio introducere. Este opera cea mai cunoscută a lui Gaudi, o biserică a cărei construcție a început în 1882 și nu a fost terminată încă. Ba mai mult, se speculează că Sagrada Familia va fi terminată abia în 2026. Chiar și așa, trebuie să o vizitezi, să vezi cu ochii tăi ce înseamnă genialitatea unui arhitect.

Sagrada Familia, Barcelona

Parcul Güell este un alt loc în care se poate observa prezența lui Gaudi la fiecare pas. Celebrul parc este perfect pentru plimbare și relaxare, dar este și raiul iubitorilor de artă și arhitectură.

parcul guell in barcelona

Casa Milà (La Pedrera) și Casa Batlló, două superbe clădiri proiectate tot de Gaudi.

casa batllo, barcelona

Castelul Montjuïc, de unde te poți bucura de o priveliște deosebită cu întregul oraș.

Castelul Montjuic, Barcelona

Stadionul Camp Nou – fie că ești fan FC Barcelona sau nu, se pare că o vizită la muzeul celebrului club de fotbal și un tur al stadionului sunt două experiențe aproape obligatorii pentru orice turist.

Alte locuri, monumente și obiective turistice foarte importante din oraș sunt Muzeul Național de Artă al Cataloniei, Muzeul Picasso, Muzeul Maritim, Muzeul de Istorie, Palatul Muzicii Catalane, Stadionul Olimpic, Catedrala Santa Eulalia, Bazilica Santa Maria del Mar, Piața Spaniei, Spitalul Antic Santa Creu, Biserica Santa Maria del Pi, Muzeul de Arheologie al Cataloniei, muntele Tibidado, clădirea Torre Agbar, La Rambla, Barri Gotic, portul Vell sau Piața Catalunya.

Catedrala din Barcelona

Experiențe și activități de neratat în Barcelona

Tururi gratuite – dacă nu ai foarte mult timp de petrecut în oraș sau vrei să vezi cât mai mult, într-un timp cât mai scurt, te poți alătura grupurilor care organizează tururi gratuite de mers pe jos prin oraș. Acestea sunt mai multe, acoperind diverse zone ale Barcelonei. Printre cele mai populare, îți recomandăm Free Gothic Quartier Tour, care începe de la Piața Catalunya și durează aproximativ 2 ore și jumătate. Altele sunt Gaudi Tour (în cadrul căruia vei vedea unele dintre cele mai celebre opere ale arhitectului), Barcelona Bike Tour sau Alternative Tour.

Tibidabo Amusement Park – perfect pentru copii, dar și adulți. Este unul dintre cele mai vechi și spectaculoase parcuri de distracție din Europa.

tibidado amusement park

Port Aventura – un alt loc potrivit pentru cei care caută senzații tari. Acesta este, de fapt, cel mai vizitat parc de distracție din Spania, deci nu trebuie să îl eviți.

Plajele din Barcelona – dacă ajungi și pe plajă în Barcelona, poți spune că ai gustat cu adevărat toate plăcerile acestui loc magic. Cea mai cunoscută este plaja La Barceloneta, frumoasă, curată și cu adevărat relaxantă.

plaja barcelona

Iată câte locuri uimitoare și experiențe deosebite îți oferă Barcelona, acest fascinant oraș. Caută-ți chiar acum o ofertă bună pentru a merge în Barcelona și fă-ți bagajele cât mai repede. Te așteaptă o aventură de neuitat într-un loc cu adevărat magic!

Cele mai avantajoase oferte pentru city break le găsești chiar aici.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *