Antalya, Turcia

Antalya – vacanță cu aromă de cafea turcească

Când spui Antalya, imediat te gândești la plaje cu nisip fin, foarte mult soare, mare curată și multă, multă relaxare, nu-i așa? Ei bine, astăzi te invităm să descoperi orașul cu toate atracțiile sale turistice, cu istoria sa interesantă și cu farmecul aparte, lucruri ce te vor cuceri imediat. Chiar dacă cele mai multe persoane se îndreaptă spre Istanbul când vine vorba de o vacanță în Turcia, te asigurăm că și Antalya are foarte multe de oferit și chiar îți vei dori să te întorci aici, odată ce ai ajuns să o cunoști în detaliu.

În primul rând, ceea ce trebuie să afli este că Antalya e un loc perfect atât pentru familiile cu copii, cât și pentu cupluri sau chiar pentru aventurierii cărora le place să călătorească singuri.

Obiective turistice importante din Antalya:

 • Moscheea Iskele: una dintre principalele atracții ale orașului este această superbă moschee, construită în secolul XIX.
 • Cascada Manavgat: aflată în satul Manavgat, această cascadă este una dintre cele mai frumoase din întreaga Turcie, așadar nu ezita să o vizitezi și să îi surprinzi naturalețea în cele mai reușite fotografii din vacanță.
 • Cartierul vechi Kaleici: această zonă a Antalyei este foarte importantă pentru cultura și istoria orașului. Are o atmosferă specială, care aduce aminte de vremurile vechi, aici putând admira arhitectura celor mai frumoase clădiri și case vechi, dar și buticuri sau hanuri.
 • Moscheea Tekeli Mehmet Pașa: o altă moschee impresionantă din Antalya, care datează din secolul XVIII. Arhitectura sa și decorul interior te vor face să o apreciezi cu adevărat.
 • Casa și Muzeul Ataturk: aceste două obiective trebuie vizitate împreună, pentru a înțelege mai multe despre istoria Turciei și cât de mult a însemnat Ataturk, primul președinte al Republicii Turcia, pentru poporul turc.
 • Poarta lui Hadrian: acest arc de triumf roman te va impresiona prin detaliile arhitecturii sale fără cusur. Este un arc construit în anul 130, în onoarea vizitei împăratului Hadrian.
 • Cascada Duden: această cascadă este, de fapt, un conglomerat de mai multe cascade ale râului Duden. Este înconjurată de un parc natural, iar frumusețea ei aparte o face una dintre cele mai importante atracții turistice din Antalya.

Antalya, Cascada Duden

Cascada Duden

 • Portul vechi Antalya: un loc special din oraș este Portul vechi și ale sale împrejurimi, care merită pe deplin o plimbare, fără a ține cont de timp. Aici vei descoperi o bucățică din Turcia autentică, așadar nu ezita să vizitezi portul.
 • Teatrul Antic Patara: un loc deosebit de vizitat, în special pentru istoria sa. Dacă mai adăugăm și faptul că plaja Patara se află la doar 10 minute de mers pe jos, te-am convins cu adevărat, nu-i așa?
 • Minicity: cu toate că este mai degrabă pentru copii, Minicity poate fi un loc perfect și pentru adulții care vor să admire cele mai importante monumente din Turcia, în varianta de miniatură.
 • Perga: acest oraș antic este un loc minunat pentru pasionații de istorie. Poți descoperi o serie de ruine foarte interesante ce datează încă din epoca romană. Aici vei găsi ruinele unui teatru, două biserici, dar și Templul lui Artemis.
 • Muzeul Arheologic: din nou, un loc pentru pasionații de istorie, dar și pentru cei care iubesc cultura, deoarece aici vei descoperi atât statui originale, cât și bijuterii, obiecte de lut, sarcofage și multe alte lucruri foarte interesante.
 • Turnul Ceas: un alt obiectiv foarte apreciat în Antalya este reprezentat de acest Turn Ceas, cu o arhitectură deosebită. Nu uita să îl fotografiezi, pentru a-i surprinde detaliile interesante.

Iar acum, să trecem, bineînțeles, la cele mai căutate locuri din Antalya: plajele. Orice plajă de aici este frumoasă, cu nisip fin și apă curată, dar îți putem recomanda câteva în mod special:

– Plaja Kaputas

– Plaja Mermerli

– Plaja Konyaalti

– Plaja Lara

Activități interesante pe care le poți face cât timp ești în Antalya:

 • O baie turcească: se spune că nu ești cu adevărat curat până nu încerci o baie turcească, așadar, de ce nu?
 • Shopping într-un bazar: da, este adevărat, în Turcia, mai ales în bazaruri, trebuie să negociezi prețurile produselor pe care le cumperi, așadar pregătește-ți aptitudinile de negoț din timp.
 • Bucătăria turcească: plină de arome și condimente, bucătăria turcească tradițională te va cuceri pe loc.
 • Parcul de Distracții Dedeman Aquapark: aici te poți distra cu adevărat și este un loc perfect, chiar dacă ești însoțit de copii.

Antalya, Bazar

Bazar cu condimente în Antalya

După cum poți observa, Antalya are toate ingredientele necesare pentru a se încadra la categoria destinațiilor ideale de vacanță, atât pentru cupluri, cât și pentru familii cu copii sau călători singuratici. Tu ce mai aștepți, ți-ai rezervat bilete de avion?

Comments