Toamna

5 amintiri din vacanţă

Începutul școlii marchează pentru noi toţi sfârșitul pentru vacanţa de vară și începutul unei îndelungate nostalgii după bucuriile verii, care ne cam ţine până la următoarul sezon de călătorii. Iată cinci amintiri pe care le înmagazinăm în suflet, spre o mai ușoară tranziţie către toamnă.

1. Marea cea mare

Fie ea Neagră, Egee sau Mediteraneană, cu nisip fin și fierbinte sau plin de scoici și pietricele, Marea ne fascinează pe toţi. Fie că am stat sub umbrelă, cu pălărie de soare și daţi cu loţiune cu factor de protecţie 50, că am înotat vitejește până aproape de geamandură sau că am înfruntat valurile pe-o placă de surfing, că am pierdut nopţi întregi prin cluburi, sau că am făcut castele de nisip cu copiii, ne vom aminti cu mare drag, pe tot parcursul anului, de Marea noastră albastră.

 Vacanta la Marea Neagra

2. Soarele

De pe 21 iunie, ziua solstiţiului de vară, cea mai lungă zi din an, ne-am tot bucurat de soare. Pe lângă riscurile asociate expunerii excesive și la ore nepotrivite la soare, există o serie importantă de efecte benefice ale luminii solare, de la cele antidepresive până la sănătatea oaselor, prin sinteza vitaminei D sub acţiunea razelor solare, ceea ce asigură fixarea calciului în oase, prevenind rahitismul și combătând osteoporoza. Ne vom aminti așadar cu plăcere de soare, care de acum înainte ni se va arăta tot mai puţin și mai firav.

3. Plimbările

Pentru alții dintre noi, vacanța de vară înseamnă trezirea dis-de-dimineaţă și plimbări până târziu în noapte, fiind atâtea ocazii de drumeţii de realizat, câte destinații reușesc să planifice. Cu bicicleta, sau pe jos, prin parcuri, cu un coș de picnic în braţe, sau la munte, cu rucsacul în spate, prin jurul casei sau prin ţări străine, am avut o mulţime de prilejuri de a ne mișca, savurând din plin vacanţa. Plimbări numai bune pentru acumulat energii pozitive, care ne vor prinde tare bine mai târziu și ne relaxează, iar dacă credeți că nu aveți suficientă inspirație pentru destinații puteți arunca o privire și asupra vacanțelor altor pasionați de călătorie ca noi și să schimbați păreri despre cele mai frumoase locuri.

Vacanta in Piatra Craiului Vacanta la munte

4. Terasele

In zilele lungi de vară, e lucru știut, nimic nu merge mai bine ca o băutură rece… răcoritoare, am vrut să spun. Bun prilej de socializare, de reuniri cu vechi prieteni, de depănat amintiri și de făcut planuri. Și de savurat o îngheţată aromată, în timp ce medităm la bucuriile vacanţei sau admirăm viaţa intensă a orașului care ne înconjoară.

Vacanta, city-break

5. Florile

Niciun alt anotimp nu ne întâmpină cu așa o varietate de culori și miresme, ca în vacanța de vară. Este sezonul trandafirilor mândri, al garofiţelor cu parfum divin, al falnicelor gladiole și-al altor splendide floricele. Să luăm așadar cu noi, să ne ajute să traversăm ploile și zăpezile ce vor urma, amintirea încântătoarelor petale colorate ale verii.

Vacanta in natura Vacanta in natura

Comments