halloween-v2

11 locuri misterioase din lume unde să petreci de Halloween

Când spunem Halloween, gândurile ne zboară automat spre copilași costumați haios, dulciuri multe și celebra frază „Trick or treat” pe care toți copiii o rostesc atunci când bat la ușa cuiva pentru a primi mult doritele bomboane. Cu toate acestea, Halloween-ul are și o parte mai puțin „inocentă”, cea care presupune filme de groază, farse menite să îi sperie pe cei mai slabi de înger și expediții curajoase spre locuri cu adevărat înfricoșătoare. Iar acesta este subiectul nostru de astăzi, întrucât Puc a plecat călare pe-o mătură fermecată (împrumutată de la o faimoasă vrăjitoare) și a descoperit cele mai interesante locuri din lume, celebre pentru castelele sau clădirile bântuite pe care le găzduiesc.

Haideți să vedem care sunt recomandările sale. Brrr…

Castelul Edinburgh, Scoția

Istoria Castelului din Edinburgh este una care datează de câteva secole, așa că nu este de mirare faptul că acest loc este unul dintre cele mai bântuite din Europa. Conform legendelor și poveștilor, în castel și-au găsit sfârșitul o mulțime de personalități regale și militare, începând cu Regina Margareta, în anul 1093. Nimic neobișnuit până aici, dar… ce ați spune dacă ați afla că toți acești oameni nu au părăsit castelul nici până acum? Brrr, da, știm. Până și penele lui Puc s-au zbârlit puțin când a aflat istoriile celor care au experimentat cele mai ciudate lucruri în castel, de la temperaturi scăzute brusc, până la apariții misterioase sau haine trase de… nu știm de cine! Așadar, iubitorii de istorie, dar și de senzații tari, sunt rugați să își caute bilete de avion spre Edinburgh și să se pregătească pentru o vacanță mai mult decât interesantă…

castelul edinburgh

Osuarul din Sedlec, Cehia

Cunoscut și cu numele de Biserica cu oase din Kutna Hora, acest loc este, cu siguranță, unul dintre cele mai înfricoșătoare din lume și trebuie să fii cu adevărat curajos ca să intri aici, fără să ai coșmaruri sau să te simți bântuit după aceea. Dar… despre asta este și vorba când ne gândim la Halloween, nu-i așa? Pregătiți-vă, așadar, să vizitați, o capelă decorată cu oasele a peste 70 000 de oameni. Acestea sunt aranjate într-un mod cât se poate de artistic, pentru a forma mobilierul capelei, candelabrul și toate decorațiunile. Dar… cum s-a ajuns la o asemenea decizie? Ei bine, Puc ne informează că primul care a aranjat osemintele în acest fel a fost un călugăr, care a recurs la această metodă inedită de design interior în anul 1511, când capacitatea cimitirului a fost depășită, și s-a decis construirea unei capele pentru depozitarea oaselor vechi. Munca sa a fost continuată de Frantisek Rint și Ceska Skalice în 1870. Ideea călugărului a fost atât de apreciată, încât se spune că în acea vreme oamenii chiar s-au oferit să își doneze rămășițele pentru a fi parte din marea creație. Pentru a ajunge în Sedlec, vă puteți căuta bilete de avion spre Praga, iar de acolo fie mergeți cu o mașină închiriată, fie luați trenul, până la stația Kutna Hora.

osuarul din sedlec

Catacombele Capucinilor, Palermo, Italia

Palermo este capitala Siciliei și unul dintre cele mai vizitate locuri din Italia. Printre atracțiile sale turistice foarte interesante, Mănăstirea Capucinilor atrage în mod deosebit foarte mulți turiști, datorită Catacombelor Capucinilor, un loc plin de cripte unde au fost înmormântați peste 8 000 de oameni. Cadavrele sunt mumificate, poziționate în picioare, iar unele dintre ele par a fi niște oameni care pur și simplu dorm. O atracție turistică mai mult decât macabră, Catacombele Capucinilor găzduiesc călugări, oameni de rând, copii, dar și oameni foarte înstăriți din Palermo, care au ales să fie înmormântați aici. Criptele au fost construite din cauza faptului că cimitirul Mănăstirii din Palermo a devenit neîncăpător în secolul al 16-lea, iar prima persoană înmormântată aici a fost călugărul Silvestro de Gubbio, care a fost mumificat. Călugării erau înmormântați în hainele de zi cu zi, dar ceilalți „ocupanți” erau îmbrăcați fie cu cele mai bune haine ale lor, după cum cereau în testamente, fie cu veșmintele bisericești, în cazul preoților, iar alții conform modei contemporane sau hainelor sărace pe care le purtau în fiecare zi, dacă nu aveau ceva mai bun. Dacă vă interesează locul, noi spunem să vă rezervați cât mai repede bilete de avion spre Palermo și să explorați întregul oraș, cu tot ce are de oferit, pe lângă această interesantă atracție turistică recomandată pentru Halloween.

catacombele capucinilor

Insula Poveglia, Italia

Această mică insulă se află foarte aproape de Veneția și are o istorie cât se poate de tragică. Se pare că în secolul 14, insula a fost locul de exil pentru bolnavii care erau pe moarte din cauza ciumei. Același lucru s-a întâmplat și în secolul 17, când Moartea Neagră s-a răspândit prin Europa, iar aproape o treime a populației continentului a murit. Apoi, prin anii 1920, se pare că au fost deschise un spital și un azil aici, iar legendele povestesc despre un doctor care făcea experimente ciudate pe pacienții săi. Insula Poveglia a rămas, astfel, un loc considerat blestemat, de care locuitorii din zonă refuză să se apropie, iar pescarii evită cu tot prețul să pescuiască în preajma acesteia, pentru a nu se trezi cu rămășițe umane în undițe. Bineînțeles că au apărut și tot felul de povești, despre fantomele celor care au murit pe insulă și încă mai pot fi văzuți acolo. De altfel, aceasta este nelocuită, cu excepția celor care vor să o viziteze, însă nimeni nu stă prea mult. Având în vedere localizarea acesteia, puteți să vă căutați bilete de avion spre Veneția, iar de acolo să mergeți pe Insula Poveglia și… cine știe, să vă întoarceți cu povești interesante, de împărtășit cu toată lumea.

insula povegliaSursa foto: tejiendoelmundo.wordpress.com

Catacombele din Paris, Franța

Pe lângă celebrul Turn Eiffel, Arcul de Triumf, Champs-Elysees, Muzeul Luvru, Bazilica Sacré Coeur, Biserica Notre Dame sau Palatul Versailles, Parisul ne surprinde și cu un alt fel de atracție turistică… una un pic mai morbidă. Este vorba despre Catacombele din Paris, unde se odihnesc oasele a peste 6 milioane de parizieni. Acestea se află în partea de sud a fostei porți a orașului, Barrière d’Enfer, și ocupă o secțiune renovată a cavernelor și tunelelor care au rămas din carierele capitalei Franței. Locul a fost creat la sfârșitul secolului al XVIII-lea, din simplul motiv că cimitirele orașului au devenit neîncăpătoare, motiv pentru care s-a decis ca osemintele vechi vor fi depozitate aici. Acesta a fost deschis pentru public încă din 1874. Numele oficial al Catacombelor este Osuarul Municipal (l’Ossuaire Municipal) și… credem că deja nu mai este nevoie să vă spunem despre întâmplările care au loc pe aici și care nu prea pot fi explicate, cum ar fi apariții misterioase, sunete sau șoapte auzite de vizitatorii locului. Dacă v-am trezit interesul, este cazul să vă rezervați un city break in Paris cât mai curând pentru Halloween și să vizitați Catacombele capitalei Franței.

catacombele din paris

Fortăreața Akershus, Oslo

Akershus este un castel medieval construit în jurul anului 1300, considerat a fi cel mai bântuit loc din Norvegia. Primul său rol a fost acela de fortăreață a orașului, iar apoi, între secolele 18 și 19, a fost o închisoare unde și-au pierdut viața foarte mulți prizonieri. De asemenea, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, naziștii au folosit castelul Akershus drept loc de execuție, așadar locul are o istorie cât de poate de terifiantă. Legendele spun că aici a fost îngropat de viu un câine a cărui fantomă poate fi văzută până în zilele noastre, însă cei care au nenorocul de a observa, își vor pierde viața în următorul an. Dacă toate aceste lucruri nu vă sperie, însă, vă puteți căuta acum bilete de avion spre Oslo pentru a vizita Fortăreața Akershus. Noi recunoaștem că istoria acestui loc ne-a cam pus pe gânduri, iar codița lui Puc s-a înfoiat un pic de groază…

fortareata akershus

Tower of London, Londra

Construit în anul 1078 de către William Cuceritorul, Tower of London este considerat unul dintre cele mai bântuite locuri din Marea Britanie. Având in vedere istoria sa tumultoasă care presupune tortură și execuții, nici nu ne miră acest lucru. Se spune că foarte multe persoane care și-au pierdut viața aici au rămas „blocate” și fantomele acestora pot fi văzute până în ziua de azi. Una dintre cele mai cunoscute personalități care și-a găsit sfârșitul în celebrul Tower of London este Anne Boleyn, soția regelui Henry al VIII-lea. Ea a fost decapitată în 1536 iar legendele povestesc despre fantoma sa care a fost văzută plimbându-se pe coridoarele clădirii…Pe lângă alte apariții mai mult decât misterioase pe care fie gardienii, fie vizitatorii le-au depistat, se numără și fantomele a doi copii, care au fost văzuți plimbându-se de mână prin încăperile Turnului. Cu alte cuvinte, dacă aceste lucruri mai mult vă atrag decât să vă înspăimânte, vă invităm să vă rezervați un city break in Londra și să vizitați celebrul și misteriosul Tower of London…

tower of london

Castelul Moosham, Austria

Acesta este un castel construit în urmă cu 800 de ani și are un aspect desprins parcă din povești, dar și din filmele de groază. Se pare că este locul în care femeile acuzate de vrăjitorie erau judecate și executate, motiv pentru care mai este denumit uneori și Castelul Vrăjitoarelor. Legendele spun că fantomele tuturor acelor femei au rămas în castel și au fost văzute pe coridoarele acestuia… Se pare, însă, că activitatea supranaturală nu are loc doar între pereții castelului, ci și prin împrejurimi, unde au fost găsite animale moarte, lucru care a dus la diverse alte speculații despre faptul că în zonă ar fi și vârcolaci. Castelul Moosham este destul de aproape de Salzburg, așa că dacă aveți curaj, puteți vizita celebrul loc din Austria foarte ușor.

castelul moosham, austria

Hotelul Banff Springs, Alberta, Canada

Hotelul Banff Springs a fost construit acum 125 de ani, având scopul de loc de odihnă pentru cei care călătoreau cu trenul. Deși aspectul său este unul foarte plăcut, istoria sa este una destul de… interesantă, să zicem, iar zvonurile spun că ar fi unul dintre cele mai bântuite locuri din țară. Printre aparițiile misterioase, vizitatorii spun că pe coridoarele hotelului și în sala de dans a fost văzută o mireasă a cărei rochie este în flăcări. Se pare că în urmă cu foarte mult timp, această femeie și-a pierdut viața după ce s-a speriat văzându-și rochia în flăcări și a căzut pe scări. Dar, o altă poveste tragică sperie vizitatorii mai mult, și anume cea a familiei care a fost ucisă în camera 873. Ușa camerei a fost blocată încă de atunci, însă familia și-a făcut apariția prin hotel, în special pe holul unde află respectiva cameră. Ce spuneți, v-ați caza la acest hotel în noaptea de Halloween?

hotelul banff springs

Château de Brissac, Maine-et-Loire, Franța

Construit, inițial, în secolul 11, de către Contele de Anjou, castelul a fost apoi reconstruit de Charles al II-lea, Duce de Brissac, în anul 1502, de aici provenindu-i și numele. Acest frumos castel este cel mai înalt din Franta, dar și unul dintre cele mai renumite datorită poveștii sale. În urmă cu foarte mult timp, a avut loc o crimă dublă în acest castel, iar una dintre victime mai este văzută și în ziua de azi. „Doamna în verde”, așa cum i se spune, se plimbă prin camerele castelului, suspinele sale se aud mai mereu dimineața devreme, iar cel mai frecvent a fost văzută în capelă. Ea poartă mereu o rochie verde, iar cei care i-au văzut și fața au spus că în locul ochilor și al nasului sunt doar niște găuri. Ce spuneți… aveți curaj să mergeți la Château de Brissac?

chateau de brissac

Pădurea Hoia Baciu, Cluj-Napoca, România

Nu puteam să încheiem seria de recomandări fără să menționăm ceva de pe teritoriul propriu. Deși România este plină de locuri misterioase, cum ar fi celebrul Castel Bran, Pădurea Hoia Baciu pare să fie mult mai cunoscută, cel puțin printre iubitorii de fenomene și apariții inexplicabile. De-a lungul timpului, această pădure a fost considerată un fel de loc blestemat de către localnici, aceștia încercând din răsputeri să evite zona. Hoia Baciu este un spațiu în care au avut loc diverse întâmplări misterioase, apariții ciudate, care i-au speriat chiar și pe cei mai curajoși oameni, stări de rău pe care cei care au intrat în pădure le-au experimentat, OZN-uri chiar, și câte și mai câte. Locul a atras tot felul de pasionați de paranormal, diverse studii au fost făcute, însă nimeni nu pare să știe exact ce se întâmplă cu adevărat acolo…

hoia baciu, foto credit Cristian BortesFoto credit: Cristian Bortes, Flickr.com

Iată că Puc a zburat în jurul lumii și a reușit să adune unele dintre cele mai interesante locuri și povești, pentru toți iubitorii de mister, paranormal și senzații tari. Așadar, dacă vă ține inima și vreți să experimentați ceva nou, care probabil vă va bântui amintirile mereu, țineți cont de recomandările lui Puc și veți avea un Halloween de neuitat! Dare to share? :)

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *