021 313 08 56
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00

Bilete de avion Ryanair

Ryanair este o companie aeriana cu preturi mici (low-cost), cu sediul principal in Dublin, Irlanda. Compania aeriana Ryanair a fost fondata in anul 1985 de catre Tony Ryan, cu capital social de o lira irlandeza (echivalentul a 1,30 euro). In acel moment, Ryanair avea 25 de angajati. In prezent, patronul sau este Michael O'Leary.

Ryanair este principala companie de acest tip din Europa. In 2010, a transportat mai mult de 70 de milioane de pasageri. Principalii sai competitori in Europa sunt : EasyJet, Air Berlin, Wizzair, Germanwings, Blue Air, Transavia.com.

Flota Ryan air e compusa din peste 300 de avioane Boeing 737-800, cu capacitatea de 189 de pasageri/avion, cel mai vechi datand din 2002. Varsta medie a avioanelor din flota Ryanair este putin sub 4 ani. Ocazional Ryanair a folosit si alte tipuri de avioane pentru curse scurte.

Ryanair are destinatii din cele mai diverse, operand pe aeroporturi din Belgia (Charleroi), Spania (11 aeroporturi : Alicante, Gerone, Barcelona-Reus, Barcelona-El Prat, Ibiza, Madrid, Malaga, Palma de Mallorca, Santander, Sevilia, Valencia), Franta (29 aeroporturi : Beauvais-Tille, Bergerac, Beziers, Biarritz, Bordeaux, Brest, Carcassonne, Clermont-Ferrand, Dinard, Dole, Figari, Grenoble, La Rochelle, Lille, Limoges, Marseille (MP2), Montpellier, Nantes, Nice, N?mes, Perpignan, Poitiers, Rodez, Sait-Etienne, Strasbourg, Tarbes, Toulon, Tours, Vatry & Paris) si Maroc (8 aeroporturi : Marrakech, Oujda, Nador, Tanger, Rabat, Agadir, Essaouira).

De la crearea sa in 1985, Ryanair a cunoscut o crestere impresionanta, trecand de la categoria de companie mica, ce opera doar zboruri intre Londra si Dublin, la unul dintre cei mai mari transportatori europeni in numai 20 de ani. Cifra de afaceri si profitul companiei aeriene au crescut de aproximativ 4 ori in perioada 1998-2003.

In ultimul deceniu, numarul de pasageri transportati de compania low cost Ryanair a cunoscut o crestere anuala de aproximativ 25%, trecand de la aproape 700,000 la inceputul anilor '90 la mai mult de 21 de miloane in 2003. Aceasta se datoreaza in principal infiintarii de noi linii si de noi platforme de corespondenta in intreaga Europa. Ryanair a devenit astfel unul dintre cei mai mari transportatori europeni.

In 2011, compania a anuntat ca a transportat 17 milioane de pasageri in al treile trimestru din 2010, indicand o crestere de 6% fata de 2009.

In ceea ce priveste cifra de afaceri, Ryan air a inregistrat in anul fiscal 2009 (1 aprilie 2008 - 31 martie 2009) 2,942 milioane de euro, profitul sau in aceeasi perioada fiind de 105 milioane de euro.

Omogenitatea flotei (Ryaniar foloseste un singur model de avion : Boeing 737-800) permite existenta unui singur subcontractor pentru mentenanta, ca si o uniformitate in training-ul pilotilor si personalului. Astfel, Ryan air are doar 7 membri ai echipajului in fiecare avion.

Ryanair opereaza in principal pe aeroporturi secundare, deoarece acestea permit o rotatie rapida (mai putin de 25 de minute in cazul Ryanair) si au taxe de aeroport foarte scazute, pentru care compania negociaza adesea si reduceri.

In ceea ce priveste serviciile oferite, Ryanair merge pe principiul de a considera avionul ca pe un autobuz sau tren, adica ca pe un mijloc de transport normal, care ofera doar contra cost mancare si bauturi. La bordul avioanelor Ryanair se pot de asemenea achizitiona si produse duty-free, cum ar fi parfumuri.

Versiunea Desktop Versiunea Mobil

Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.